TrafficNewsШофьорка от една от най-големите столични таксиметрови фирми е задигнала чантата на 38-годишна майка с

...
TrafficNewsШофьорка от една от най-големите столични таксиметрови фирми е задигнала чантата на 38-годишна майка с
Коментари Харесай

Таксиметрова шофьорка ограби болна майка с бебе

TrafficNews

Шофьорка  от една от най-големите столични таксиметрови  компании  е отмъкнала чантата на 38-годишна  майка  с дете, която е с тежко заболяване.

След като претарашила непознатия багаж, 49-годишната Анна с помощта на своя съучастничка изтеглила от дебитната карта на своята клиентка  Благовеста Найденова  парите, с които дамата трябвало да изхранва едногодишната си дъщеричка през идващите две седмици, съобщи TrafficNews.  



Потресаващата история се разиграла на 6 ноември, когато Благовеста трябвало да отиде в Първа градска болница. Жената страдала от доста тежко заболяване и трябвала незабавно да стартира лекуване. Понеже нямало на кого да остави бебето, го взела със себе си. 

Близо до дома й в столичния квартал „ Левски ” видяла спряло такси. Попитала дамата зад кормилото дали не чака различен клиент.

„ Каза ми, че тъкмо в този ден не работи, само че въпреки всичко ми предложи да ме закара. Попитах я дали е проблем, че съм с бебе и тя сподели, че няма подобен. Отвори багажника, сложих количката и тя ми сподели единствено да си гушна детето в мен ”, споделя Найденова.

Благовеста носела със себе си чанта, в която били документите, парите, телефона, както и водата и млякото на бебето. В другата си ръка  майка та носела играчката на детето. Когато стигнали до Първа градска болница Благовеста платила на Бонева към 9 лв., колкото била сметката, само че не получила касова записка.

„ Слязох и бързах да извадя количката, тъй като поради болестта си имам компликации да вардя равновесие и ме беше боязън да не изпусна щерка си. Извадих количката и  шофьорка та ме попита по какъв начин се разтваря. Обясних й и потеглих да поставям детето в нея. Чантата ми и играчката на щерка ми стояха на задната седалка към момента. Бях оставила вратата отворена, с цел да ги взема, само че дамата просто тресна вратите и си потегли. Докато се обърна и тя беше към този момент на завоя. Преди това ме гледаше в ръцете, гледаше ми чантата и портмонето, само че не съм мислела, че ще се стигне до сходно нещо ”, разказва смутената Благовеста.

Майка та не можела да се обади на никого, нямала пари в себе си и останала даже без документи, ключове за у дома и храна за детето си. Вървяла към НДК, където срещнала спрял таксиметров водач от същата компания. Помолила го да се свърже с диспечера и да изясни, че негова колежка я е обрала. Мъжът се обадил, след което почнал да нервничи и споделил на Найденова, че има поръчки и не може да се занимава с нея повече.

Разплакана, Благовеста стигнала до  майка  си и разказала какво се е случило. От нейния телефон се обадила и на 112, откъдето и споделили да отиде в районното полицейско ръководство в квартала си, където тя подала тъжба. 

38-годишната жена не съумяла да разбере нито името, нито номера на дамата, която откраднала чантата и. Въпреки това от полицията незабавно почнали инспекция по случая. Благовеста отишла до двете банки, в които има открити сметки, както и до телефонния си оператор, с цел да изясни какво се е случило.

„ От едната си карта бях изтеглила парите, Слава богу! Другата си я употребявам единствено с цел да ми превеждат майчинството. Когато отидох в банката ми желаеха персонална карта и доста мъчно съумях да блокират банковата карта. Управителката на клона единствено пристигна и ми сподели, че било след дъжд качулка и че парите към този момент били изтеглени от банков клон в Ботунец ”, връща лентата обратно Найденова.

От полицията обаче съумяват да открият къде се намира таксиметровата шофьорка. Оказало се, че парите от картата изтеглила нейна приятелка, която очевидно също е била част от проекта за  кражба та. Били източени 350 лв., които обаче били извънредно нужни на Благовеста, защото сама отглежда детето си и не може да разчита на бащата.

Двете дами са арестувани още същия ден. И на двете са повдигнати обвинявания, само че сега са на независимост – едната е с наложена мярка „ парична гаранция ” в размер на 500 лв., а другатае пусната единствено с подписка.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР